16:00

Kiruna FF

Referat: Ohtana/Aapua FF - Kiruna FF

Hemma på Byavallen förlorar OAFF mot Kiruna FF med 1-2 (0-1)
OAFF inleder piggt och Kiruna får mest slå ifrån sig. I den 10:e minuten kommer dock Kiruna i sitt första anfall där man avslutar med att pricka ribban. Minuten senare tvingar man Kotten till en fin räddning på ett vasst distansskott. OAFF:s bästa läge kommer i mitten av halvleken när Joel Hiltunen får på ett bra skott som dock Emil Sljegren räddar. Minuten senare får Danne Mäki ett bra skottläge inne straffområdet men uppoffrande försvarsspel från Kiruna räddar situationen. I den 28:e minuten kommer Kiruna fram på vänsterkanten och på inlägget är Victor Fahlberg framme med skallen och nickar in bollen till 0-1. Resten av halvleken behärskas av Kiruna där man med en säker defensiv håller OA borta från straffområdet. Vi går till paus med siffrorna 0-1 vilket är rättvist.

Andra halvlek inleds med att Kiruna tar sig fram på vänsterkanten och inspelet når Don Lönnelid men Kotten kommer snabbt ut och blockerar skottet. Don får ytterligare en chans mitt i halvleken när han manövrerar sig i skottläge men bollen seglar över ribban. Kiruna är det bättre laget hela andra halvlek där OAFF har mycket svårt att komma fram till avslutningslägen. I den 76:e minuten får Kiruna en ganska billig straff som Emil Björnström sätter i mål via Kottens händer till 0-2. OAFF känner att man måste börja få in fler bollar i straffområdet och i den 85:e minuten kommer reduceringen då Anders Palo når högst på en frispark från Danne Mäki och 1-2 är ett faktum. Slutminuterna blir ändå Kirunas och man har ett par lägen att definitivt punktera matchen men 1-2 står sig till slutsignalen.

Sett över hela matchen är Kirunas seger odiskutabel - man är det bättre laget förutom inledande 10 minuterna. OAFF gör säsongens tamaste hemmamatch troligen beroende på att man mötte ett ramstarkt försvar som inte gjorde några misstag. I OAFF går plussen till lagets bäste Anders Palo, plus även till Adam Zingmark i försvaret, Danne Mäki på mittfältet samt Joel Hiltunen i anfallet. Kiruna gör en riktigt bra bortamatch och där plussar vi för Shela Mandela försvaret, Emil Björnström på mittfältet samt till "matchens lirare" Filip Daunfeldt i anfallet. Domaren Keijo Hyvärinen dömde säkert där straffen såg "billig" ut men förmodligen korrekt dömd!

Laget: Kotten - Kero, Palo, Adam, Micke K - Liam (ut 60), Johan S, Danne M, Jocke (ut 76) - Joel, Johannes P
Ers: Albin (in 60), Markus M (in 76)